PENGAJIAN AM BAHARU (MULAI SEPTEMBER 2012)

PENGAJIAN AM BAHARU (MULAI SEPTEMBER 2012)
PENGAJIAN AM PENGGAL 1/2012

JOIN FACEBOOK PENGAJIAN AM

Dapatkan soalan-soalan percubaan dari semua negeri di Group Pengajian Am di www.facebook.com/groups/166833553374513/

TAHNIAH DAN TERIMA KASIH KERANA MENGHARGAI BLOG INI

TAHNIAH DAN TERIMA KASIH KERANA MENGHARGAI BLOG INI

SOALAN RAMALAN KELUAR

SOALAN RAMALAN KELUAR

INFO TERKINI MAKLUMAT SENSASI

KURSUS PENYEBARAN SISTEM PENTAKSIRAN BAHARU STPM 2012 NEGERI JOHOR, 23-24 APRIL 2012

KATA KUNCI BAHAGIAN D

Ahad, 18 Oktober 2009

Soalan Melalui Email  ( walinet@streamyx.com)


askum cikgu,

Cikgu saya terkejut pertama kali dapat markah 01 pada bahagian D masa percubaan STPM.Oleh itu,saya berharap juga sedikan kata-kata kunci (contoh soalan) untuk mengesan media yang sesuai untuk digunakan pada bahagian D.Selain itu,pelajar kekurangan bahan contoh bahagian E dan kalau baca buku rujukan tidak mengikut apa yang sepatutnya tulis terutamanya pola.Bahagian E kurang faham terutamanya nak tulis alasan dalam perenggan yang lain atau dalam perenggan yang sama dengan analisis.
 
Drp:
Zul....Kluang
 

Cikgu akan menghantar kata kunci bagi setiap soalan kepada Zul kerana Zul berminat mencari cara untuk mendapat 15/15  ketika menjawab soalan D dan E. Pelajar lain kebanyakan hanya mempertikaikan dan persoalkan perkara yang remeh temeh dalam blog ini.

9 comments:

A'lyn Fazlin Azdi berkata...

salam..sy dr upsi, nk taye ape kte kunci or tips bg graf garis poligon dan graf imbangan pembayaran

Muhd Harsun berkata...

assalamualaikum cikgu... nama saya muhd harsun... saya nak minta semua kata-kata kunci graf cikgu, sebab tahun ni stpm, graf pun ta seberapa pandai nak buat...

Junita berkata...

salam ckgu..,saya akan ambil stpm tahun ini..!!!tp sya masih kabur untuk memilih graf yang sesuai...boleh cikgu bantu saya nyatakan kata kunci untuk pemilihan setiap graf..harap cikgu dapat membantu..^^

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

assalamualaikum cikgu. terima kasih atas kewujudan blog ini. ianya sangat membantu saya yang lemah dalam pengajian am.

daripada : Amira.. Perak.

Mr. Zhoen berkata...

blog ini sangat membantu saya dalam menghadapi kertas pengajian am saya... TQ cikgu

silenttttt berkata...

hi cikgu saya nak minta semua kata-kata kunci graf cikgu, sebab tahun ni stpm email kat sy... :)

Syaza Marina berkata...

cikgu, kenapa pendekut sgt? alang-alang nak berkongsi ilmu, bagi je lah kat semua. ada pulak nak pilih-pilih orang -___- kita niat biar ikhlas, cikgu.

Catat Ulasan

10 Tahun Bersama Cikgu hj Wahid Bilaji - Terima Kasih Cikgu! Slideshow: Razali’s trip from Johor, Malaysia to Kluang was created by TripAdvisor. See another Kluang slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.
 
 
 

LAMAN PEMINAT

WADAH KECEMERLANGAN TINGKATAN 6

WADAH KECEMERLANGAN TINGKATAN 6
Majlis Perhubungan Pengetua Tingkatan 6 Johor